OVER ONS

Boeken en bedrijfspublicaties op maat

B-Books bekleedt als uitgever van business books een unieke plaats in de markt. Ons aanbod is er immers één op maat van bedrijven die door de uitgave van een eigen boek nieuwe of bestaande klanten op creatieve wijze aan zich willen binden. Maar ook op maat van organisaties die voor de communicatie met hun stakeholders kiezen voor een heel persoonlijke aanpak in de vorm van een eigen boek. Het aantal grotere, maar net zo goed kleinere bedrijven en organisaties dat kiest voor de uitgave van een eigen boek neemt – zowel in binnen- als buitenland – in sneltempo toe: het uitgesproken duurzaam en waardevol karakter ervan overtuigt steeds meer bedrijven en organisaties om een eigen boek in te zetten als bij uitstek creatief onderdeel van een uitgebalanceerde marketing- en communicatiemix.

Want boeken beklijven. Dat zien ook bedrijven en organisaties die inzetten opspecial projects:  een eigen boek groeit niet zelden uit tot een hebbeding voor klanten van het bedrijf of voor de doelgroep van de organisatie. Een hebbeding met bovendien een blijvende waarde. Want boeken worden gelezen en betast. Herlezen en gebruikt. En creëren zo een blijvende band tussen aanbieder en lezer.

Innovatie is een sleutelwoord voor B-Books. Ons vakmanschap beperkt zich niet tot gedrukte boeken. Ook e-books (boeken die leesklaar gemaakt worden voor computers, smartphones of iPads), enhanced books (e-books die verlevendigd worden via audio- en videomateriaal en interactieve toepassingen) of apps voor smartphones of iPads behoren tot de core business van onze uitgeverij.

Uw aanspreekpunt

PHILIPPE OORTS (1967) Philippe begon zijn loopbaan in de communicatie in 1995. Eerste deel van zijn carrière leerde Philippe het “reclamevak”: uitwerken campagnes, bedenken concepten, begeleiden processen, input voor visuals met als stokpaard steeds een sterke inhoud. In 2002 besliste Philippe, naast het behouden van de “klassieke” reclame-activiteiten die perfect intern werden aangestuurd door zijn rechterhand, zijn persoonlijke focus te verleggen naar advies en procesbegeleiding voor tal van bedrijven, organisaties en overheden. Vaak vanuit een brede communicatieapproach, maar ook dikwijls rond MVO/duurzame ontwikkeling/Sociale Economie (ook buiten België), waarbij gekeken werd naar de “ziel” van organisaties.

In 2007 ging Philippe zich ,vanuit zijn communicatieachtergrond,  focussen op de uitgeefmarkt in België en Nederland. Philippe bezoekt jaarlijks alle internationale vakbeurzen in Frankfurt, Bologna, Londen, … om ook nieuwe trends en marktevoluties te kunnen volgen.

Philippe zet zich in voor de  commerciële netwerking binnen B-Books.