Aanbod voor organisaties

Boeken op maat voor ORGANISATIES

Het uitgeven van boeken op maat: dat vormt de specialiteit van B-Books. Steeds meer organisaties kiezen voor deze originele, gerichte en persoonlijke aanpak om te communiceren met hun stakeholders. Een eigen boek kan terugblikken op een project waarin de organisatie stevig investeerde. Maar het kan net zo goed het kroonjuweel vormen van een nieuw project waarmee de organisatie zichzelf – en de thema’s waar ze voor strijdt – voluit op de kaart wil zetten.

Vaak willen organisaties wel een eigen boek uitgeven, maar weten ze niet hoe hieraan te beginnen. Of betalen ze zich blauw aan een boek waarover ze toch niet helemaal tevreden zijn. Andere organisaties zijn zich dan weer amper bewust van de vele mogelijkheden die de uitgave van een eigen boek biedt: ze denken verkeerdelijk aan reusachtig grote oplagen of denken dat een boek uitgeven eenvoudigweg onbetaalbaar is binnen hun beperkte budgetten. Met deze en andere problemen weet B-Books wel raad: maatwerk is immers onze grootste troef. Voor bedrijven, maar net zo goed voor organisaties die maatschappelijke doeleinden nastreven. Dat we zelf met beide voeten in de praktijk van dat brede maatschappelijk middenveld staan, is daaraan niet vreemd.

Samen met de organisatie doorlopen we alle fases van het beslissingsproces. Welke boodschap willen we met het boek de wereld insturen? Wie willen we met die boodschap bereiken en hoe gaan we dat heel concreet aanpakken? Wie levert de inhoud aan en hoe gieten we die inhoud in vlot leesbare teksten? Voor welke vormgeving kiezen we? En voor welke oplage? B-Books gidst de organisatie met deskundig advies doorheen deze en andere vragen: op het ritme van de organisatie komt zo het eigen boek tot leven.

De kracht van B-Books schuilt niet alleen in haar maatgerichte aanpak, maar ook in de veelzijdige kennis die binnen ons bedrijf aanwezig is. We beschikken over een brede maatschappelijke terreinkennis die ons in staat stelt om de inhoudelijke boodschap van de organisatie op de sterkst mogelijke wijze te vertalen. We hebben een pak ervaring met copywriting wat toegankelijke teksten garandeert. We kunnen beroep doen op een ervaren vormgever en nemen uiteraard ook het hele drukproces voor onze rekening. We onderhoudencontacten met tal van schrijvers, fotografen en illustratoren: als we samen beslissen dat dit een meerwaarde kan betekenen voor het eigen boek en dus voor de organisatie, weten wij hoe deze mensen op de best haalbare manier in te schakelen. Onze knowhow beperkt zich tot slot niet tot gedrukte boeken: ook organisaties die innovatief aan de slag willen met e-booksenhanced books en/ofapplicaties voor iPads en smartphones kunnen bij ons terecht voor advies en maatgerichte begeleiding.

Wil u weten wat B-Books voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact op en we overtuigen u graag van onze meerwaarde.