AANBOD VOOR BEDRIJVEN

Boeken op maat voor BEDRIJVEN

B-Books is – zoals de naam suggereert – een uitgeverij van business books. Onze focus ligt op wat in het jargon van de uitgeverijsector ‘special projects’ wordt genoemd: bedrijven die een eigen boek uitgeven als onderdeel van een bredere marketingstrategie waarmee ze nieuwe of bestaande klanten heel gericht willen prikkelen. Dat eigen boek kan bijvoorbeeld de vorm van een relatiegeschenk aannemen. Maar net zo goed hanteren bedrijven een special project als speerpunt van verkoop- en promotieacties: de promotionele meerwaarde van een boek dat naadloos aansluit bij zowel de positionering en strategie van het bedrijf in kwestie als bij de leefwereld en verwachtingspatronen van zijn klanten, kan immers nauwelijks overschat worden.

Die meerwaarde wordt voor een bedrijf pas gerealiseerd als het eigen boek aan alle kwaliteitsvoorwaarden voldoet. Hier biedt B-Books een service die – zo durven we vanuit onze praktijkervaring zonder omwegen stellen – zijn gelijke op de markt niet kent. Samen met het bedrijf in kwestie doorlopen we een proces dat leidt tot een uitgekiend boekconcept. B-Books gidst – vanuit zijn ervaring en know-how, maar altijd gericht op de specifieke noden van het bedrijf – de klant door alle fases van het beslissingsproces: zowel inhoudelijk als vormelijk komt zo een boek tot leven dat past als gegoten in de promotionele actie in kwestie.

B-Books garandeert een A tot Z begeleiding: samen met de klant ontwikkelen we het boekconcept, verzorgen we de inhoud (teksten, foto’s, illustraties enz.) van het boek , garanderen we een kwalitatieve vormgeving en nemen we het hele drukproces voor onze rekening (uiteraard voorzien we bij al deze fases terugkoppeling met en feedback vanuit de klant). Veelal wordt het redactionele werk door B-Books zelf gedaan. Maar we onderhouden ook contacten met tal van externe auteurs, fotografen en illustratoren die – als het concept daarom vraagt – hun steentje kunnen bijdragen om tot een uniek boek te komen. Als de klant daarvoor kiest, werkt B-Books ook de hele communicatiestrategie uit die met de lancering van het eigen boek en de bredere promotiecampagne daar rond gepaard gaat: alle ervaring en know-how daartoe is geïncorporeerd in ons bedrijf.

Die all-in aanpak en het bedrijfsspecifieke maatwerk onderscheiden B-Books van enige andere speler op de markt. Klassieke uitgeverijen richten zich immers uitsluitend op boeken die via boekhandels aan particulieren worden verkocht: ze slagen er daarom niet of nauwelijks in om deze core business te verzoenen met de maatgerichte aanpak die voor bedrijven zo noodzakelijk is om met een special project ook effectief het verschil te maken in de markt. Niet toevallig was het net die vaststelling die – in combinatie met onze op jarenlange ervaring gestoelde kennis van het uitgeversvak – de startbasis vormde van B-Books.

Anders dan klassieke uitgeverijen focust B-Books ook voluit op nieuwe verschijningsvormen van boeken. We denken niet louter in termen van gedrukte boeken: B-Books is ook de geknipte gids voor bedrijven die zich innovatief willen onderscheiden via e-booksenhanced books en applicaties.

Wil u weten wat B-Books voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan gerust contact op en we overtuigen u graag van onze meerwaarde.